Fotograf: Spotify/Flickr

Spotify kan bli lika stort som Sandvik på börsen

När Spotify väntas till börsen under våren kan värdet hamna i nivå med några av Stockholmsbörsens allra främsta verkstadsjuveler.

Spotify, som väntas börsnoteras kanske redan under första kvartalet i år, går mot en ny rekordvärdering. Värderingen uppgick till cirka 21 miljarder dollar efter en jätteinvestering från Tencent, vilket pressade upp aktiepriset.

Spotifys värdering kan däremot vara på väg att stiga ännu mer, och uppgå till 24,8 miljarder dollar vilket är lika högt som industribolagen, drygt 150-åriga Sandvik eller som börssuccén Assa Abloy.

Något som talade emot den höga värderingen var att AMF köpte aktier till halva aktiekursen. AMF lånade för två år sedan ut 240 miljoner kronor till Spotify och konverterade nyligen lånet till aktier värda 2700 kronor styck. Detta motsvarar halva priset av vad Tencent fick betala per aktie.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST