Fotograf: Tomas Oneborg/SvD/TT

Christer Gardell tankar Ericsson-aktier för 1,7 miljarder

Aktivistfonden Cevian stärker greppet om Ericsson. 

Under de senaste veckorna har Cevian fyllt på med nya Ericsson-aktier för cirka 1,7 miljarder kronor. Det har gjort att bolaget nu kontrollerar 8,2 procent av kapitalet i Ericsson och 6,61 procent av rösterna.

Sett till kapitalet är Cevian större än Wallenbergarnas investmentbolag Investor. Men när man räknar in för de röststarka A-aktierna så dominerar Investor alltjämt med 22 procent av rösterna.

Dagens industri skriver att Cevians köp inleddes efter julhelgen och har därefter fortsatt i 21 dagar.

I en kommentar sade Christer Gardell att man valt att köpa fler Ericsson-aktier då man bedömt prisnivåerna som attraktiva.

”Vi markerar att vi verkligen tror på bolaget och Ericsson flyttas nu upp till positionen som en av Cevians viktigaste investeringar. Den placerar sig på topp tre", sade Christer Gardell.

På en fråga om vad han ser som viktigast just nu för Ericsson svarade Christer Gardell.

”Vi tycker det är väldigt viktigt att de stora förlustkällorna som finns i bolaget försvinner fort. Det är inte bra för en organisation när förlustkällor börjar bli en accepterad del av vardagen”.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.