Sveriges 101 Supertalanger 2018 – Karriärister

Här är Sveriges mest begåvade kariärrister just nu.

1. Marina Davarinou
Ålder: 37
Bolag: Ellos

Lämnade hemelektronikbolaget Netonnet när hon rekryterades till Ellos och tog plats i Ellos Groups koncernledning. Idag är hon e-handelsföretagets vd.

LÄS MER: Hon är e-handelsstjärnan som omsätter miljarder

2. Stina Andersson
Ålder: 34
Bolag: Tele 2

Efter en flerårig karriär inom Kinnevik, som är största aktieägaren i Tele 2, tog hon över som strategi- och affärsutvecklingschef på telekombolaget. I samband med det knep hon även en plats i ledningsgruppen.

3. Max Bergman
Ålder: 33
Bolag: Fram

Bolaget Fram Skandinavien beskrivs som Nordens första "venture builder" med fokus på Sydostasien. Där är han vd och kan bland annat stoltsera med en lyckad notering på First North i oktober 2017.

4. Karin Lindahl
Ålder: 34
Bolag: Indiska

McKinseyveteran som ska rädda livsstilskedjan Indiska. Förra året klev hon in som vd för att ta sig an utmaningen och köpte då ut familjen Thambert för att bli ensam ägare.

5. Robin Gerum
Ålder: 29
Bolag: Serneke

Sitter i koncernledningen på Serneke Group med ansvar för strategi och affärsutveckling. Innan dess arbetade han på Carnegie Investment Bank med fokus på corporate finance-området.

6. Jan Prokopec
Ålder: 38
Bolag: Blocket

Han har lång erfarenhet inom mediekoncernen Schibsted där han först började som trainee. I dag är han vd för Blocket som han fortsätter leda framåt.

7. Martin Modig
Ålder: 37
Bolag: Teamolmed

Managementkonsulten som inledde karriären på McKinsey för att sedan ta över som vd för medtechbolaget Teamolmed med drygt 350 anställda i Sverige.

8. Ted Bergman
Ålder: 29
Bolag: Bonliva

Vd för bemanningsföretaget Bonliva som är Sveriges största i sitt slag, med över 700 konsulter knutna till sig.

9. Daniela Sjunnesson
Ålder: 32
Bolag: Fast Travel Games

En av gamingindustrins stigande stjärnor som har utnämnts till en av landets främsta unga kvinnliga chefer. Efter sex år på Paradox Interactive går hon nu in i Fast Travels styrelse.

10. Niclas Sandin
Ålder: 32
Bolag: Bookbeat

Även om Bookbeat är en del av mediekoncernen Bonnier har han som vd haft ambitionen att styra bolaget som en egen liten startup. Hans plan verkar fungera då boktjänsten just nu tar fler och fler marknadsandelar.

11. Marika Baltscheffsky
Ålder: 27
Bolag: Google

Studier i New York ledde så småningom till Dublin och Googles huvudkontor. Där har hon gjort karriär i drygt ett år och är nu agency development manager.

12. Malin Laurén
Ålder: 32
Bolag: Lidl

Började resan som trainee och har sedan dess varit inköpare, inköpschef och nu inköpsdirektör för Lidl Sverige, med ansvar för hela det svenska sortimentet och ett hundratal medarbetare.

13. Tom Noble
Ålder: 28
Bolag: Izettle

Efter ett flertal år på Spotify gick han vidare till Izettle för att bygga upp ett marknadsföringsteam från grunden. Vid sidan av har han även frilansat och därigenom hjälpt bolag som Daniel Wellington och Gant Rugger.

14. Matylda Lovenvall
Ålder: 34
Bolag: Telia Sverige

Hon har en gedigen karriär inom telekombranschen och driver i dag den kommersiella förändringsresan hos Telia. Under sin tid där har hon startat och kommersialiserat konceptet Telia Life.

15. Andjela Kusmuk
Ålder: 27
Bolag: Netlight

Ingenjör och techfantast med en särskild passion för gaming, som hon även föreläser om. Med flerårig erfarenhet jobbar hon nu med att hjälpa partners att ta sig an stora tekniska utmaningar på Netlight.

16. Johan Treutiger
Ålder: 32
Bolag: Arthur D. Little

Hjälper storbolag, offentlig sektor och investerare att möta den digitala utvecklingen. Som delägare är han ansvarig både för strategiområdet i Norden samt för digitalisering och analys globalt.

17. David Orlic
Ålder: 35
Bolag: Prime

En nyckelspelare inom svensk kommunikation under det senaste decenniet. Efter åtta år på byrån Volontaire, som han grundade, är han numera vice vd och innovationschef på Prime.

18. Oskar Nilsson
Ålder: 30
Bolag: Sapient Razorfish

På kort tid gick han från att vara affärsutvecklingschef över Norden till att få erbjudandet att ta sig an den digitala marknadsföringsbyrån Sapient Razorfishs verksamhet i Dubai, där han bor i dag.

19. Hicham Chahine
Ålder: 28
Bolag: Ninjas in Pyjamas/Diglife

Vad som en gång var ett hobbylag i "Counterstrike" utvecklades till ett av värdens största e-sportsbolag. Hicham Chahine, som är ekonom i grunden, är vd för bolaget.

20. Bodil Sidén
Ålder: 26
Bolag: Uber

Hon vinkade adjö till partiet och jobbet som Moderaternas pressekreterare i protest när Anna Kinberg Batra beslutade att föra samtal med SD. Idag sköter hon kommunikationen åt Uber i Sverige, Norge och Danmark.

21. Amer Mohammed
Ålder: 33
Bolag: Stena Line

Programmeraren som har sin bakgrund i startupvärlden har senast fått i uppdrag att leda Stena Lines satsning på AI och digital innovation. En satsning han beskriver som "coolast i Europa".

22. Johanna Snickars
Ålder: 35
Bolag: Microsoft

Kommunikationschef som tidigare spenderat åtta år inom PR-branschen på bland annat Nordnet och McCann Relations. Hon är även en flitig gästföreläsare på Webbdagarna, Internetdagarna och Berghs.

23. Max Henrikson
Ålder: 28
Bolag: Studybuddy

Började som management trainee för att sedan ta över och bli vd för studiestödsföretaget Studybuddy. Vid sidan om jobbet driver han också en aktieblogg.

24. Julia Angelin
Ålder: 29
Bolag: Salomonsson Agency

På kort tid lyckades hon knipa en vd-post på Salomonsson Agency som har satt många svenska författare på världskartan och gjort att de sålt för enorma summor.

25. Sara Mattsson
Ålder: 30
Bolag: Industrifonden

Kommunikationschef på Industrifonden sedan 2016. Innan dess var hon varumärkes- och communityansvarig på inkubatorn Sting där hon även byggde upp det prisbelönta programmet Sting Accelerate.

26. Douglas Stark
Ålder: 25
Bolag: SSE Business Lab

Efter en vända som chefs-tolk i militären och avslutade ekonomistudier bar det vidare till en lyckad karriär på Budbee. I dag är han tillbaka på Handels där han pluggade, men denna gång som vd på företagsinkubatorn SSE Business Lab.

27. William Dahlström
Ålder: 22
Bolag: Tobii Technology

Efter att ha grundat och sålt av sitt första företag som nittonåring är han nu på Tobii där han arbetar med deras internationella expandering. Dessförinnan var William Dahlström på crowdfundingplattformen Tessin.

LÄS MER: Hela listan - Sveriges 101 Supertalanger 2018För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST