Tipset: Dags att ta rygg på 2 kursraketer på börsen

Än är det inte försent att haka på kursrallyt, enligt proffsen.

Börsveckan rekommenderar köp av blodanalysföretaget Boule Diagnostics och medicinteknikbolaget Stille. Däremot anser tidningen att man bör avvakta med Scout Gaming, mobilspelbolaget Mag Interactive och Kakel Max.

Det framgår av Börsveckans senaste nummer.

Köprekommendationen för blodanalysföretaget Boule kommer i spåren av att aktien har kommit ned rejält efter en urstark utveckling under sommaren. Tillväxtmöjligheterna ser goda ut på sikt och det finns goda möjligheter för rörelsemarginalen att stiga, heter det.

Medicinteknikbolaget Stille har haft en fantastisk resa under de senaste åren, vilket har belönats med en rusande aktiekurs. Sedan i somras har det dock varit stiltje, noterar Börsveckan och rekommenderar köp. Tidningen ser ett bra tillfälle att gå in i ett bolag med högkvalitativa produkter och en någorlunda konjunkturstabil intjäningsmodell.

Scout Gaming har nästan fördubblat sin kurs på First North sedan introduktionen i december. Affärsmodellen är visserligen intressant, men nu måste den bevisa sig för att försvara värderingen, skriver Börsveckan som rekommenderar avvakta.

Mobilspelbolaget Mag Interactive har slaktats på börsen. Börsveckan vill dock se tydligare bevis på att bolaget kan kapitalisera bättre på sin befintliga spelarbas innan tidningen vågar köpa aktien. Rådet blir avvakta.

Kakel- och klinkerbolaget Kakel Max är visserligen ett spännande bolag som gjort ett stort förvärv och tjänar okej med pengar i en tuff bransch, men utsikterna för bostadsmarknaden är tuffa och varken vd eller finanschef äger aktier i bolaget. Rådet från Börsveckan är att avvakta med aktien.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.