Tipset: Dags att ta rygg på 2 kursraketer på börsen

Än är det inte försent att haka på kursrallyt, enligt proffsen.

Börsveckan rekommenderar köp av blodanalysföretaget Boule Diagnostics och medicinteknikbolaget Stille. Däremot anser tidningen att man bör avvakta med Scout Gaming, mobilspelbolaget Mag Interactive och Kakel Max.

Det framgår av Börsveckans senaste nummer.

Köprekommendationen för blodanalysföretaget Boule kommer i spåren av att aktien har kommit ned rejält efter en urstark utveckling under sommaren. Tillväxtmöjligheterna ser goda ut på sikt och det finns goda möjligheter för rörelsemarginalen att stiga, heter det.

Medicinteknikbolaget Stille har haft en fantastisk resa under de senaste åren, vilket har belönats med en rusande aktiekurs. Sedan i somras har det dock varit stiltje, noterar Börsveckan och rekommenderar köp. Tidningen ser ett bra tillfälle att gå in i ett bolag med högkvalitativa produkter och en någorlunda konjunkturstabil intjäningsmodell.

Scout Gaming har nästan fördubblat sin kurs på First North sedan introduktionen i december. Affärsmodellen är visserligen intressant, men nu måste den bevisa sig för att försvara värderingen, skriver Börsveckan som rekommenderar avvakta.

Mobilspelbolaget Mag Interactive har slaktats på börsen. Börsveckan vill dock se tydligare bevis på att bolaget kan kapitalisera bättre på sin befintliga spelarbas innan tidningen vågar köpa aktien. Rådet blir avvakta.

Kakel- och klinkerbolaget Kakel Max är visserligen ett spännande bolag som gjort ett stort förvärv och tjänar okej med pengar i en tuff bransch, men utsikterna för bostadsmarknaden är tuffa och varken vd eller finanschef äger aktier i bolaget. Rådet från Börsveckan är att avvakta med aktien.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  3. Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det
  4. Paypals köp av Izettle i hamn – nu är 2018 största året någonsin för svenska tech-exits
  5. Det finns 5 typer av ”bullshit-jobb” – har du ett av dem?
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Topp 10: Aktierna med starkast köpsignaler just nu
  3. Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det
  4. Rockström: Så halverar vi klimatutsläppen till 2030 – ”Digitala revolutionen är världsekonomins joker”
  5. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”

För dig som prenumerant