Fotograf: Nordic Business Forum

Steve Wozniak i Stockholm: Jag har sålt alla mina bitcoin

Apples medgrundare Steve Wozniak har sålt alla sina bitcoin efter att ha tröttnat på all hajp kring kryptovalutans pris. Det sade tech-ikonen på Nordic Business Forum i Stockholm.

Wozniak avslöjade förra sommaren att han köpt in sig i kryptovalutan när kursen stod i 700 dollar.

”Jag ville experimentera med den.”

Men efter galna prisrallyt, med färska rekordnoteringar på närmare 20 000 dollar per bitcoin, fick Wozniak nog och gick ur positionen.

”När den sköt i höjden, sade jag att jag inte vill vara en av dem som tittar och tittar och bara bryr mig om siffran”, sade Wozniak i en utfrågning ledd av marknadsföringsgurun och författaren Seth Godin.

”En del av vad som gör mig lycklig är att inte ha bekymmer, så jag sålde allt och gjorde mig bara av med det.”

’Woz’ har tidigare sagt på eventet Money 20/20 i Las Vegas att han ”beundrade” bitcoin från första början och att det kan vara ett bättre alternativ att parkera pengar i än guld och dollar.

Till en början trodde han även starkt på bitcoin som betalningsmedel. Dessa förhoppningar har hittills kommit på skam.

”Mitt mål var att kunna resa till ställen som Stockholm, gå på restauranger och hotell som bara accepterar bitcoin, och bara använda bitcoin när jag reser”, sade Wozniak.

Wozniak kan glädja sig åt sensationell avkastning på investeringen. Men syftet var aldrig att tjäna pengar, framhåller han.

”Jag har aldrig varit intresserad av pengar. Jag har aldrig använt Apples aktieapp, och jag handlar inte med aktier”, sade Wozniak inför en entusiastisk publik i Stockholm.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST