Fotograf: Pixabay

3 fina köplägen på Stockholmsbörsen just nu

Affärstidningen har nosat upp nya favoriter på börsen.

Affärsvärlden rekommenderar köp av NetEnt, BlackPearl Resources och Firefly samt rådet avvakta för Scandic Hotels i den senaste utgåvan av tidningen.

Nätkasinoleverantören NetEnt var förra veckans stora förlorare efter att bolaget vinstvarnat. Efter kursraset är det bra läge att plocka upp tillväxtbolaget som lockar med god direktavkastning. Affärsvärlden ser ett bra risk/möjligheter-läge i aktien och rekommenderar köp med riktkurs 60 kronor per ett års sikt. Under tiden kan aktieägarna dessutom skörda en direkt­avkastning på 5 procent, vilket ger stöd på nedsidan.

Hotellkedjan Scandic föll också tungt på en vinstvarning i förra veckan. På en marknad präglad av ett allt större utbud övertrumfas dock möjligheterna av risker framöver. Aktien är sammanfattningsvis billig, men Affärsvärlden ser risker och väljer rådet att avvakta.

Kanadensiska oljebolaget BlackPearl Resources är ett lite bortglömt case som erbjuder ett billigt kassaflöde plus en gigantisk gratisoption i Backrod. Realisten konstaterar att världsekonomin inte blir kvitt oljan i närtid. Affärsvärlden rekommenderar köp i BlackPearl för den som vill äga oljeaktier, med brasklappen att risken är hög.

Teknikföretaget Firefly har god vind i seglen. Nu är det läge att stiga på för långsiktiga investerare. Nischbolaget utvecklar och säljer brandskyddslösningar till exempelvis trävaruindustrin och bioenergianläggningar. Affärsvärlden ger aktien köpråd för långsiktiga investerare. Svag likviditet i aktien och slagig orderutveckling på kort sikt gör dock Firefly till en dålig aktie för kortsiktiga placerare.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.