Fotograf: Pixabay

3 fina köplägen på Stockholmsbörsen just nu

Affärstidningen har nosat upp nya favoriter på börsen.

Affärsvärlden rekommenderar köp av NetEnt, BlackPearl Resources och Firefly samt rådet avvakta för Scandic Hotels i den senaste utgåvan av tidningen.

Nätkasinoleverantören NetEnt var förra veckans stora förlorare efter att bolaget vinstvarnat. Efter kursraset är det bra läge att plocka upp tillväxtbolaget som lockar med god direktavkastning. Affärsvärlden ser ett bra risk/möjligheter-läge i aktien och rekommenderar köp med riktkurs 60 kronor per ett års sikt. Under tiden kan aktieägarna dessutom skörda en direkt­avkastning på 5 procent, vilket ger stöd på nedsidan.

Hotellkedjan Scandic föll också tungt på en vinstvarning i förra veckan. På en marknad präglad av ett allt större utbud övertrumfas dock möjligheterna av risker framöver. Aktien är sammanfattningsvis billig, men Affärsvärlden ser risker och väljer rådet att avvakta.

Kanadensiska oljebolaget BlackPearl Resources är ett lite bortglömt case som erbjuder ett billigt kassaflöde plus en gigantisk gratisoption i Backrod. Realisten konstaterar att världsekonomin inte blir kvitt oljan i närtid. Affärsvärlden rekommenderar köp i BlackPearl för den som vill äga oljeaktier, med brasklappen att risken är hög.

Teknikföretaget Firefly har god vind i seglen. Nu är det läge att stiga på för långsiktiga investerare. Nischbolaget utvecklar och säljer brandskyddslösningar till exempelvis trävaruindustrin och bioenergianläggningar. Affärsvärlden ger aktien köpråd för långsiktiga investerare. Svag likviditet i aktien och slagig orderutveckling på kort sikt gör dock Firefly till en dålig aktie för kortsiktiga placerare.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Aktien rasade 26% – sen stoppades all handel i forskningsbolaget
  2. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  3. ”Vad flygbranschen sade till mig i enrum – efter vår uppmaning att halvera flygresorna”
  4. Nästa vecka tar hon över Handelsbanken – bryter 150 år av gubbvälde
  5. Grundaren välkomnar beskedet som just fick hans förmögenhet att rasa: ”Inte ett dugg orolig”
  1. Bredbandsjesus träder fram 20 år efter IT-yran: ”Ikea kunde ha blivit Amazon och Ericsson ha utvecklat Whatsapp”
  2. Så gick Supertalangen från idé till att sälja t-shirts med ”Skam”-citat för en kvarts miljon kronor på två veckor
  3. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  4. Listan: Börsens allra bästa köp – enligt 988 analyser
  5. Experterna förklarar: Så påverkas börsen av kronraset – och här är aktierna som gynnas mest

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.