6 vanor du bör skrota – om du vill göra raketkarriär

De här vanorna bör du göra dig av med.

För att lyckas med karriären krävs det bland annat att man planerar noggrant och är tidseffektiv. Vissa beteenden kan dock sakta ner dig ordentligt. Här är 7 vanor du behöver sluta om du vill ta dig framåt i karriären, enligt Entrepreneur.

Stäng av alla sociala medier
Alla vet nog hur lätt hänt det är att spendera allt för mycket tid på sociala medier. Plattformarna är uppbyggda för att klicka vidare, interagera och hålla dig kvar. Ödsla därför inte tid som annars skulle kunna gå till något mer värdefullt.

Istället för att ägna pauserna på jobbet till Instagram eller Facebook kan det vara nyttigt att plocka upp en spännande tidning eller magasin där det finns en möjlighet att insupa meningsfull information som kan lära dig något nytt eller öppna upp för spännande samtalsämnen.

Sluta umgås med negativa människor
Negativa människor bidrar inte direkt till en inspirerande vardag. Tvärt om kan de få dig att tappa fokus på vad som faktiskt är viktigt. Undvik därför sådana människor och ägna dig åt de som ger dig energi.

Lägg ner alla ursäkter
Vill du något så gäller det att verkställa. Hitta inte på onödiga ursäkter eller anledningar till varför du inte kan. Du sätter bara käppar i hjulet för dig själv.

Var inte en perfektionist
Att lägga de där extra timmarna på att redigera och färglägga fonten i din presentation, som ingen kommer lägga märke till, är inte alltid det mest nödvändiga. Om du vill komma framåt i ditt arbete gäller det att vara effektiv och kapa onödig tid där det går..

Sluta prioritera möten
Om det är något som saktar ner farten i arbetet så är det onödiga möten. Entreprenören Mark Cuban sa en gång:

"Jag tar aldrig ett möte om det inte handlar om att signera en check.", enligt Entrepreneur.

Ta kontakt med de du behöver stämma av med snabbt istället för att sitta i utdragna möten med ett flertal personer. Fråga också efter en agenda, om det finns, redan innan mötet så du vet hur du ska prioritera. Det är okej att avstå ibland.

Bär inte onödigt ansvar
Att klara av att ha många järn i elden är en konst. Man behöver däremot inte ta på sig vartenda uppdrag som kommer ens väg. Var smart och delegera det som slukar onödig energi.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST