Varningen: Ny kalldusch väntar H&M

Utdelningssänkning ligger i korten - enligt experten.

Klädjätten kommer tvingas att sänka sin utdelning - vilket kommer sänka aktien ytterligare. Det skriver Berenberg Bank i en analysuppdatering där riktkursen för H&M sänkts till 125 kronor (190) samtidigt som rekommendationen sälj upprepas.

Berenberg har sänkt sina vinstprognoser med omkring 10 procent för det kommande två åren. Utdelningen, som de senaste tre åren legat stadigt på 9:75 kronor per aktie, spås sänkas till 8:30 för innevarande år.

På H&M:s kapitalmarknadsdag 14 februari väntas bolaget bekräfta en väsentlig inbromsning i tillväxt för butiksytan, skriver Berenberg. Yttillväxten de kommande tre verksamhetsåren, till och med 2019/2020, bedöms bli 7, 4 respektive 3 procent.

"Vi tror att de positiva effekter som kan komma från en gradvis neddragning av yttillväxten kommer att förtas av lägre jämförbar försäljning som resulterar i marginalutspädning", skriver Berenberg.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.