Fotograf: Marcio Jose Sanchez

Apples vd talar ut om Iphone-skandalen – för första gången

Efter avslöjandet att Apple fifflat med sina äldre enheter gör nu vd:n Tim Cook sitt första uttalande. 

Det hade länge spekulerats på nätet kring Apple och huruvida de med avsikt sänker prestandan på iPhones. I slutet av förra bekräftade Apple att de gör sina äldre enheter långsammare. De förklarade att det handlade om batteriproblem:

"Litiumjon-batterier blir mindre kapabla att tillhandahålla topprestanda i kyla, när batterinivån är låg, och när de åldras, vilket kan resultera i att enheten oväntat stängs ned för att skydda de elektroniska komponenterna."

Enligt Apple handlade det alltså inte handla om att locka kunder att köpa nya mobiler utan snarare att skydda de äldre enheterna.

Trots massiv kritik har Apple inte gjort mycket liv från sig sedan avslöjandet men nu träder vd:n Tim Cook fram för första gången, skriver Business Insider.

Han menar att användarna inte borde vara speciellt förvånade eftersom det inte var någon hemlighet, men bad om ursäkt för om det inte verkade som att Apple hade varit tillräckligt transparanta.

"När vi lade fram mjukvaruuppdateringen, berättade vi vad det var, men jag tror inte att många människor var uppmärksamma", säger Cook till ABC News.

"Och vi kanske borde ha varit tydligare också."


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST