Fotograf: Wikimedia

Video: Här är vårt östra grannland som drivs som en startup

Vårt grannland i öst har rest sig efter finanskrisen med hjälp av digitala satsningar. Nu flockas investerare kring ”e-Stonia”.

Veckans Affärer har varit i Tallin och mött Tarmo Karotam, fondförvaltare på fastighetsbolaget Baltic Horizons, i ett samtal om Estlands fastighetsmarknad och innovativa satsningar på ett nytt digitalt samhälle.

Estland har blivit allt mer känt som ett digitalt framtidsland och attraherar investerare och digitala medborgare med sina smidiga digitala lösningar från hela världen.

I videointervjun berättar Tarmo Karotam om den digitala väg Estland valt att satsa på och som nu gjort att landet av Fortune Magazine kallas för ”e-Stonia”.

Baltic Horizons, som är noterat både i Tallin och Stockholm, har satsat på att bygga fastigheter med innovativa tekniska och hållbara lösningar och har haft stor nytta av den digitala frammarsch som Estland gjort de senaste åren.

”Lägger man samman alla digitala lösningar som den estniska staten erbjuder med hur affärsverksamheten underlättas, ja då är Estland en verklig e-saga”, säger Tarmo Karotam.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST