Facebooks mäktiga flöde förändras – så påverkar det dig

Nu görs ändringar i algoritmen som förändrar flödet.

Facebook kommer under de kommande veckorna göra betydande förändringar i nyhetsflödet, enligt Mark Zuckerberg.

Det som kommer att ske är att inläggen från olika företag och medier kommer hamna mer i skymundan till fördel för innehåll som kan dra igång konversationer bland användare, rapporterar BBC.

"Vi har fått feedback från våra användare om att det offentliga innehållet, inlägg från företag, varumärken och media, tränger ut de personliga stunderna som leder oss till att komma varandra närmare", sade Mark Zuckerberg.

För privatpersoner som använder sociala medier-jätten innebär detta att tiden man tillbringar på Facebook blir "mer värdefull", säger Mark Zuckerberg som samtidigt bedömer att samtliga förändringar i slutändan kommer leda till att personer tillbringar mindre tid på Facebook.

För företag och organisationer som använder plattformen för att nå ut till människor kan det resultera i att ändringarna på sikt leder till att populariteten för inläggen sjunker, enligt Mark Zuckergerg.


Facebook-grundaren kommenterade ändringen på sin egen sida.

Mark Zuckerberg har tidigare uppgett att han skulle "fixa" Facebook under 2018. Det har innefattat att användare ska skyddas från missbruk och att tiden som man spenderar på det sociala nätverket ska vara en bra spenderad sådan.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST