Fotograf: Gunnar Lundmark/TT

Stjärnförvaltaren stordumpar H&M-aktier: "Det ser väldigt oroande ut"

Hyllade fondbolaget Didner & Gerge slaktar sitt innehav.

Fondbolaget Didner & Gerge har sålt nästan en tredjedel av sitt ägande i klädjätten H&M, skrev Dagens Industri i morse. Det beror på att osäkerheten har ökat och det krävs mer information från klädjätten, uppger Henrik Didner nu till Breakit.

”På kapitalmarknadsdagen i februari vill vi gärna ha mer information om hur e-handeln utvecklas. Hittills har informationen varit väldigt knapphändig. Jag vill veta hur stor e-handeln är och hur lönsamheten ser ut”, säger Henrik Didner.

Han ifrågasätter återigen om den nuvarande ledningen är rätt för att klara av de utmaningar som H&M ställts inför när den ursprungliga modellen inte längre fungerar. Redan i december lyfte Didner frågan om ledningen i en intervju med Di.

"Hittills har vi inte sett några tydliga tecken på att företaget är på väg att vända utvecklingen. I stället har osäkerheten ökat och det är orsaken till att vi minskat vårt innehav i H&M. Drar du trenden från idag så ser det väldigt oroande ut och vi vill se att bolaget hittar en hållbar modell även på sikt", uppger Henrik Didner.

När det gäller konkreta resultat vill han se att försäljningen i jämförbara butiker inte minskar lika mycket som nu.

Efter försäljningen äger Didner & Gerge 0,7 procent av aktierna i H&M.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.