4 glödheta aktier du borde plocka in i portföljen

Affärsvärlden rekommenderar köp av Pandox, Doro, Semcon och Indutrade i årets första utgåva av tidningen.

Europas största noterade plattform för hotellfastigheter har stor kontroll över sitt eget öde. Hotellfastighetsbolaget Pandox  är udda och underskattat, bedömer tidningen. Även med risken att det höga intresset för nordiska hotell toppar ut i närtid landar ­Affärsvärlden i att Pandox är en köpvärd långsiktig sparaktie. Riktkurs på ett års sikt hamnar 210 kronor, vilket motsvarar 20 gånger 2018 års så kallade "cash earnings".

Förändringens vindar blåser hos seniormobiltillverkaren Doro som står inför en högintressant transformation. Väldigt lite ligger i kursen som är mycket pressad även med försiktiga tillväxt- och marginalprognoser för 2018 och 2019. Kortsiktigt möter ­bolaget en del motvind i bland annat Nordamerika, men för den som lyfter blicken ser Doro riktigt spännande ut, bedömer Affärsvärlden som ser ett långsiktigt köpläge.

Teknikkonsulten Semcon har lagt ett mellanår bakom sig. Vissa frågetecken finns kring tillväxten, men lönsamheten bör kunna lyfta något, liksom aktien. Värderingen är aptitlig, nästan oavsett vilket nyckeltal som beaktas. Köp aktien med riktkursen 67 kronor om ett år, vilket motsvarar 25 procent rabatt jämfört med ÅF och Sweco, rekommenderar tidningen. Direktavkastningen väntas hamna på goda 5 procent.

Diversebutiken Indutrade, i runda tal 230 löst sammanfogade företag som ­tillverkar och säljer förbrukningsvaror till industrin, har länge varit en Affärsvärlden-­favorit. Värderingen kan tyckas hög, men med en allt starkare industrikonjunktur i Europa är Indutrade utan tvekan i position för att kunna ­exploatera den. Det mesta talar för att bolagets aktiekurs står högre om ett år och aktien är fortsatt köpråd, bedömer Affärsvärlden som höjer riktkursen till 267 kronor.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Googles superfuturist Ray Kurzweil: Minimera riskerna i ditt liv de närmaste 10 åren så har du en god chans till ett evigt liv
  3. Färsk undersökning: 2 av 3 unga svenskar känner inte till den viktigaste principen för att få pengar att växa
  4. Här är Nordens 10 hetaste aktier just nu
  5. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  3. Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det
  4. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis
  5. Största kursrallyt på två decennier: Så kommenterar proffsen H&M:s uppvisning

För dig som prenumerant