4 glödheta aktier du borde plocka in i portföljen

Affärsvärlden rekommenderar köp av Pandox, Doro, Semcon och Indutrade i årets första utgåva av tidningen.

Europas största noterade plattform för hotellfastigheter har stor kontroll över sitt eget öde. Hotellfastighetsbolaget Pandox  är udda och underskattat, bedömer tidningen. Även med risken att det höga intresset för nordiska hotell toppar ut i närtid landar ­Affärsvärlden i att Pandox är en köpvärd långsiktig sparaktie. Riktkurs på ett års sikt hamnar 210 kronor, vilket motsvarar 20 gånger 2018 års så kallade "cash earnings".

Förändringens vindar blåser hos seniormobiltillverkaren Doro som står inför en högintressant transformation. Väldigt lite ligger i kursen som är mycket pressad även med försiktiga tillväxt- och marginalprognoser för 2018 och 2019. Kortsiktigt möter ­bolaget en del motvind i bland annat Nordamerika, men för den som lyfter blicken ser Doro riktigt spännande ut, bedömer Affärsvärlden som ser ett långsiktigt köpläge.

Teknikkonsulten Semcon har lagt ett mellanår bakom sig. Vissa frågetecken finns kring tillväxten, men lönsamheten bör kunna lyfta något, liksom aktien. Värderingen är aptitlig, nästan oavsett vilket nyckeltal som beaktas. Köp aktien med riktkursen 67 kronor om ett år, vilket motsvarar 25 procent rabatt jämfört med ÅF och Sweco, rekommenderar tidningen. Direktavkastningen väntas hamna på goda 5 procent.

Diversebutiken Indutrade, i runda tal 230 löst sammanfogade företag som ­tillverkar och säljer förbrukningsvaror till industrin, har länge varit en Affärsvärlden-­favorit. Värderingen kan tyckas hög, men med en allt starkare industrikonjunktur i Europa är Indutrade utan tvekan i position för att kunna ­exploatera den. Det mesta talar för att bolagets aktiekurs står högre om ett år och aktien är fortsatt köpråd, bedömer Affärsvärlden som höjer riktkursen till 267 kronor.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent
  2. Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter
  3. Rekordkvartal får specialisten att rusa på börsen – allt om dagens rapporter
  4. Trump ställde Twitters vd till svars i Vita huset: Varför krymper min följarskara?
  5. Är fri frakt på väg bort inom e-handeln? Zalandos helomvändning kan vara början till slutet
  1. Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent
  2. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  3. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  4. Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet
  5. Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.