Fotograf: Uniqlo

Nya uppgifter: H&M-konkurrenten Uniqlo förbereder i tysthet att inta Sverige

Japanska fast fashion-kedjan Uniqlo har tagit första klivet mot svenska marknaden.

Japanska klädkedjan Uniqlo, som ägs av Fast Retailing, kan vara på väg att etablera verksamhet i Sverige. Ett steg i den riktningen togs då bolaget Uniqlo Europe Ltd Swedish Filial registrerades hos Bolagsverket den 18 december, skriver branschsajten Market.

Taku Morikawa som nyligen utsågs till vd för bolagets europeiska verksamhet står även som vd för filialen. Enligt beskrivningen ska bolaget ägna sig åt import, export, inköp, försäljning, distribution och marknadsföring av kläder samt tillbehör.

Redan i somras skrev VA.se om att Uniqlo enligt våra källor var intresserade av att ta över Illums Bolighus lokaler på Hamngatan i centrala Stockholm. En erfaren fastighetskonsult kommenterade uppgifterna:

''Uniqlo har tittat på Stockholm länge, länge och de är absolut fortsatt intresserade av att etablera sig här'.”

''Och jag vet att Vasakronan extremt gärna vill ha in dem hit.''

Det blir i så fall den första butiken för den japanska fast fashion-kedjan i Sverige och Norden, där fortfarande H&M dominerar lågprismarknaden för kläder men där också spanska Zara redan etablerat sig.

Senast Uniqlo gjorde ett allvarligt försök med en Sverigeetablering var för 5-6 år sedan.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant