ANNONS

Så klarar ditt företag EU:s nya lagstiftningar

Det går inte längre att vänta. I vår träder EU:s nya IT-lagstiftningar i kraft – vilket innebär att det är hög tid att se över företagets cyberskydd.

"Vi kan inte undgå morgondagens ansvar genom att blunda för det idag. Organisatoriska anpassningar blir oundvikliga, och organisationer förväntas att vidta lämpliga åtgärder för hantering av deras IT-stöd”, säger Roger Holfeldt, vd på Secana Security AB.

Han berättar att de kommande lagstiftningarna syftar till att harmonisera samtliga medlemsstater inom unionen avseende dataskydd.

”Ordning och reda inom informationshantering är en förutsättning för att rubrikerna om IT-incidenter inte ska fortsätta. Dessa orsakar kostnader och ett lägre förtroende från kunderna. Ju mer oro som uppstår i samhället, desto viktigare blir frågorna om cybersäkerhet, integritet och resiliens för organisationer och dess ledning. En ökad medvetenhet och gränsöverskridande samarbeten är fundamentala förutsättningar för att lyckas med dessa”, säger Roger Holfeldt.

Secana Security

Secana Security AB är ett konsultföretag som tillhandahåller tjänster inom cyber- och informationssäkerhet, risk- och krishantering och juridisk rådgivning med fokus på IT-rätt. Dessa kombineras för att ge ett professionellt och komplett helhetsstöd.

Läs mer här.

Tiden börjar rinna ut

Secana Security AB har som ambition att utveckla en motståndskraft och goda riskperspektiv hos företagets uppdragsgivare.

”Tiden börjar rinna ut för de bolag som är i behov av att genomföra anpassningar efter de nya regulatoriska kraven. Det är hög tid att ta tag i det hela nu”, uppmanar Roger Holfeldt.

Den nya EU-dataskyddsförordningen GDPR och NIS-direktivet träder i kraft i maj 2018.

Läs mer om hur ditt företag kan få ett långsiktigt stöd inom cybersäkerhet.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant