Ytterligare en kalldusch för Tesla - bommar målet för Model 3

Produktionsproblemen fortsätter för Teslas Model 3.

Tesla missar återigen produktionsmålet för Model 3, elbilstillverkarens billigaste bil.

Målet har varit att kunna producera 5,000 fordon per vecka – ett mål som nu återigen skjuts på framtiden. Från början var planen att ha nått dit redan i slutet av 2017. Nu är förhoppningen att målet ska uppnås under årets andra kvartal.

Elbilstillverkaren Tesla levererade 1,550 enheter av sin Model 3 under det fjärde kvartalet. Det var färre än analytikers genomsnittliga förväntan om 2,917 leveranser enligt Bloomberg News.

Tesla ska emellertid ha producerat 2,454 stycken bilar av typen Model 3, men uppger att 860 av dessa vid årsskiftet var på väg till kund och därför först räknas som leveranser under årets första kvartal.

Det totala antalet leveranser i kvartalet var 29,870. Där 15,200 var Model S och 13,120 Model X – för vilka leveransökningen under helåret var 33 procent, vilket överträffade bolagets egen guidning.

"Under fjärde kvartalet gjorde vi betydande framsteg när det gäller flaskhalsarna kring produktionen av Model 3, och vår produktionstakt ökade betydligt mot slutet av kvartalet", uppger Tesla.

Bolaget siktar på att uppnå en produktionstakt av Model 3 på 2,500 fordon per vecka i slutet av första kvartalet, för att sedan nå 5,000 fordon per vecka i slutet av andra kvartalet.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant