Svenskt nanoteknikbolag till börsen

Efter ett decennium i labbet tar de nu klivet mot börsen.

Det svenska forskningsbolaget Smoltek siktar nu mot börsen, skriver Dagens Industri.

Företaget utvecklar halvledare, en utveckling som bland annat ständigt driver på hastighetsutvecklingen för datorer.

Forskningsbolaget tror att de sitter på lösningen som ska kunna rädda Moores lag. Den lag som förutspått en snabb teknisk utveckling av halvledare – men som idag hotas på grund av fysiska begränsningar i de material som hittills använts.

”För att kunna fortsätta trenden mot högre prestanda och ökad miniatyrisering tror vi att nanoteknologi, där det handlar om strukturer på miljarddelar av millimeter, är den rätta vägen. Och här har vi under de senaste 12 åren tagit fram teknik och lösningar som vi bedömer är världsunika”, säger Anders Johansson, vd för Smoltek, till Dagens Industri.

Målet ska vara en notering på Aktietorget i slutet av februari eller början av mars.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA