Butiksdöden skördar nytt offer - nu tvingas amerikanska jätten bomma igen 100 butiker

Amerikanska Sears tvingas stänga över 100 butiker.

Detaljhandelskedjan Sears Holding ska stänga ytterligare mer än 100 butiker senare i år, rapporterar CNBC. Det handlar om 64 Kmart och 39 Sears-butiker som kommer att börja slå igen mellan tidiga mars och april.

Hur många anställda som blir påverkade i samband med processen framgår inte. Sears sade att det är främst deltidsanställda som jobbar vid butikerna.

”Vi kommer att fortsätta stänga olönsamma butiker i samband med att vi omvandlar vår affärsmodell så att våra fysiska butiker och våra digitala förmågor matchar behoven hos våra kunder”, sade företaget i ett uttalande.

Sears meddelade i höstas att man skulle lägga ned 18 butiker under det egna varumärket och 45 Kmart i januari. Under 2017 har Sears stängt över 200 Sears- och Kmart-butiker. Bolaget gick med förlust i senaste kvartalet.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA