3 avslöjanden ur den nya boken om Trump

Trumps advokater kallar det ”felaktigheter” och ”förtal”.

Han trodde på förlust i valet, är livrädd för att bli förgiftad och dottern Ivanka vill bli president.

Påståendena kommer från Michael Wolffs bok ”Fire and fury: Inside the Trump White House”. Boken bygger på 200 intervjuer med Trump själv, hans närmaste krets och andra personer från administrationen. Författaren har hävdat att han haft permanent tillgång till Vita huset. Boken släpps först den 9de januari, men flera medier har redan tagit del av innehållet.

Trump trodde att han skulle förlora valet

Han trodde hela tiden att han skulle förlora valet. Kandidaturen ska han emellertid ha setts som en personlig seger, enligt Wolff. När det stod klart att Trump kunde vinna ska Donald Trump junior ha berättat för en vän att hans pappa såg ut som om han sett ett spöke. Melania Trump ska ha haft tårar i ögonen, då hon tidigare ska ha försäkrats av sin man att han inte skulle vinna valet.

Rädslan för att bli matförgiftad styr Trumps diet

Att den amerikanska presidenten gärna frekventerar McDonalds ska bero på hans rädsla att bli förgiftad. Logiken är enkel: på snabbmatskedjan vet ingen att han är på väg, och all mat är gjord på förhand och är därför säker.

Ivanka Trump vill bli USA:s första kvinnliga president

Enligt boken ska Trumps dotter ha en uppgörelse med sin make Jared Kushner, om det i framtiden kommer ett tillfälle så är det hon ska försöka bli president. Hon ska själv ha sagt att den första kvinnliga presidenten ska bli Ivanka Trump, inte Hillary Clinton.

Trumps advokater har nu krävt att utgivningen stoppas och har skrivit i ett brev till förläggaren att felaktigheterna kan utgöra förtal.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA