Fotograf: Pixabay/Ripple

Ripplegrundarna har blivit miljardärer på kryptoboomen

Värdeökningen på 38,000 procent har fört upp grundarna på topplistan över USA:s rikaste.

Ripple var en av de digitala valutor som ökade mest under 2017, enligt Quartz som listat 2017 års bäst presterande kryptovalutor och tokens.

Rusningen i Ripple har under det senaste året gjort grundarna till miljardärer, det skriver Forbes.

Chris Larsen, medgrundare och före detta VD, valde att kliva av sin roll redan under 2016. Under det senaste året har han sett sitt innehav bestående av 5.19 miljarder Ripple XRP och sin 17 procentiga ägarandel i San Francisco-bolaget göra honom god för 37.3 miljarder dollar. Motsvarande 300 miljarder kronor. Det gör Larsen till USA:s 15de rikaste person, skriver Forbes.

Brad Garlinghouse, Ripples nuvarande VD, äger enligt källor 6.3 procent av bolaget och därtill ett antal XRP tokens. Förmögenheten uppskattas till minst 9.5 miljarder dollar, vilket placerar honom runt plats 54 på listan.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA