7 dåliga vanor du genast bör sluta med – om du vill bli mer produktiv

Produktivitet handlar inte om att jobba hårdare, utan smartare.

Att få mer gjort på kortare tid är inte helt enkelt, men en bra början är att identifiera dina dåliga vanor som idag gör det omöjligt.

Business Insider har listat 7 dåliga vanor du genast bör sluta med om du vill bli mer produktiv:

Prioritera jobb framför sömn

En god natts sömn gör dig gladare, och mer produktiv. Det leder också till att du tar smartare beslut och kommer med mer kreativa idéer. Tricket för att se till att du får tillräckligt med sömn är att planera din dag, då vet du att du får tid till att varva ner på kvällen.

Skjuta på det viktigaste jobbet tills senare på dagen

Många inleder dagen med att beta av de enklaste uppgifterna för att komma igång, vilket gör att de mer krävande uppgifterna blir kvar till senare. Risken med det här angreppssättet är att det viktigaste jobbet får minst tid eller inte blir gjort alls.

Ständigt kolla din mail under dagen

Det finns studier som visar att du blir dummare av att konstant kolla din mail. Om inte annat avbryter det ditt flow, vilket kräver en omstartstid när du ska återgå till en uppgift. Stäng ner mailen när du dyker in i en uppgift, att ta inte upp den igen förrän du är färdig.

Misslyckas med att prioritera

Att sätta upp en lång lista på målsättningar kan tyckas vara en bra idé. Då har du alltid en backup om någon av dem inte uppnås. Men, den här typen av obeslutsamhet kan sänka din produktivitet.

Business Insider presenterar Warren Buffetts botemedel. Buffett insåg att hans privata pilot inte uppfyllde sina livsmål och bad honom lista 25 saker han ville göra innan han dog. Därefter instruerade han honom att välja de fem viktigaste och ignorera resten.

Multitasking

Vi är många som tror att vi är duktiga på att multitaska. En amerikans studie har dock visat att enbart ungefär 2 procent av befolkningen är kapabla till effektiv multitasking. För oss andra är multitasking en dålig vana som minskar såväl uppmärksamhetsspann som produktivitet.

Perfektionism

Oron för att inte prestera tillräckligt bra är oftare än lathet grunden till att vi prokrastinerar. För att överkomma den dåliga vanan att skjuta saker som är jobbiga på framtiden måste du lämna dina perfektionistiska drag bakom dig och fortsätta framåt.

Boka in för många möten

Det finns få saker som avbryter din produktivitet som ett onödigt möte. Bestäm dig för att enbart saker som inte kan lösas över mail eller Skype bör föräras en mötesbokning.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Ericssons aktie rusar på positiv rapport: ”Strategin biter”
  2. Tesla-aktien tappar – efter Elon Musks ‘pedofil’-tweet
  3. Efter ’pedofil’-tweeten: Nu ber Elon Musk om ursäkt för kommentar om grottdykare
  4. Gardell gör miljardklipp efter Ericssons starka rapport
  5. AR-bolagets aktie rusar på börsen när Spiltan gör intåg
  1. ’Genvägen’ till att bli mångmiljonär – franchisetagare för 7-Eleven, Pressbyrån och Burger King
  2. ”Vi står inför en revolution – gigekonomin är här för att stanna”
  3. Storvinnaren på Avanzas ras: ”Kan rasa ytterligare 70 procent”
  4. På bara 3 år har Kylie Jenner byggt en förmögenhet på 900 miljoner dollar – snart är 20-åringen världens yngsta ’self-made’ dollarmiljardär
  5. Nu väntar nya rekordböter från EU för Googles Android-system

För dig som prenumerant