Det här är svenskarnas drömboende

En tredjedel av svenskarna drömmer om en villa på landet.

Högst upp på listan över svenskarnas bostadsdrömmar finns en villa på landet.

Detta enligt Dagens Industri, som refererar till undersökningsföretaget Kantar Sifo, som frågat 3.000 svenskar om deras bostadsdrömmar.

Var tredje svensk svarar att de vill bo i en villa på landet, om pengar eller jobb inte vore faktorer i bostadsbeslutet.

21 procent säger att de skulle vilja bo i en villa nära eller i en mellanstor stad. 15 respektive 12 procent svarar därefter att de vill bo i en villa i en storstad eller mindre ort. Enbart 12 procent anger att deras dröm är att bo i en lägenhet i en storstad.

Lantdrömmen är dock avlägsen för många. 50 procent fler vill bo på landet, jämfört med antalet som idag gör det. Hälften av de svarande säger att de idag bor som de önskar.

Den faktor som anges vara absolut viktigast när det gäller bostadens läge är en lugn omgivning. Andar aspekter som anses viktiga är möjligheten att utöva sina intressen, närhet till natur samt möjligheten till arbete. De som idag bor i städer anser att möjligheten till karriär samt kultur- och restaurangutbud är viktiga faktorer.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA