11 tecken på att du kommer bli mer framgångsrik än du tror

Känner du igen dig i de här 11 beteendena? Då har du potential att bli framgångsrik.

Vi ser karismatiska företagsledare och miljardärer, och tänker att vi gärna skulle vilja leva det liv de lever, men inte riktigt har det som krävs för att bli lika framgångsrika. Men vi tenderar att underskatta oss själva.

Är du en person som ständigt lär dig nya saker? Är du en person som jobbar med det du brinner för? Då är du redan på god väg.

Business Insider har listat 11 tecken på att du är på god väg att bli framgångsrik:

Du letar ständigt efter bättre sätt att göra saker på

Om du är en person som ifrågasätter varför saker görs på ett visst sätt, istället för att ta dem för givna, kommer du att gå långt. Det menar John Sculley, före detta VD på Apple och idag VD på Pepsi. Till Business Insider förklarar han sin framgång som ett resultat av en vilja att lösa problem på ett sätt de aldrig lösts förut.

Du har en framtidsvision

Din vision kan komma att utvecklas över tid, men poängen är att du inte bör ta ett jobb på grund av dess kortsiktiga fördelar. Ett bra första steg är att fråga dig själv ”Vilket liv vill jag ha?”, eller ”Hur ser min perfekta vardag ut?”.

Du fokuserar på dina styrkor

Om du har valt ett jobb där dina främsta styrkor kommer till användning är du på rätt spår. Den som ofta får praktisera sina styrkor blir nämligen lyckligare, mer respekterad och tycker bättre om sitt jobb – och åstadkommer mer.

Du är öppen för misslyckanden

Upplever du inte att du misslyckats? Då anstränger du dig inte tillräckligt. Alla, inklusive de stora techgiganterna Apple, Google, Facebook och Amazon, är öppna för misslyckanden när det kommer till att testa nya saker. Vill du åstadkomma något nytt måste du vara öppen för att misslyckas.

Du är villig att ta avvägd risk

Vill du lyckas måste du ta ett visst mått av avvägd risk. Jeff Bezos, VD för Amazon, har tidigare berättat om hur han tog beslutet att starta Amazon. Han resonerade som så att han vid 80 års ålder inte skulle ångra att ha försökt. Men att han under varje dag, resten av sitt liv, skulle ha ångrat att han inte ens vågat försöka.

Du vänlig mot personer som inte är dina överordnade

Den som etablerar relationer med sina medarbetare går längre. Det är dessa människor du spenderar din tid med och de som du såväl lyckas som misslyckas tillsammans med. Det är dem som kommer att höra av sig när de hört om en jobböppning och kom att tänka på dig.

Du har en ”beginner’s mind”

Steve Jobs förespråkade detta buddistiska tankesätt, att ständigt se världen omkring dig som om det vore första gången du såg den. Jobs menade att den som anammar detta tankesätt inte kommer med gamla lösningar på nya problem.

Du lär dig nya saker varje dag

Om du sätter av tid för att lära dig nya saker kommer du ständigt att vidga dina vyer. Fundera över hur du kan göra det i ditt eget liv. Kanske kan du plocka fram en bok, titta på ett TED-talk eller gå på en föreläsning.

Du är självmedveten

Är du medveten om hur andra uppfattar dig? Det kan nämligen vara viktigare än hur du ser dig själv. Hitta ett par personer i din omgivning som med öppenhet kan berätta hur du uppfattas, och börja identifiera vad som skiljer den person du skulle vilja vara från det du får höra.

Du visar tacksamhet

Att visa tacksamhet kan förbättra dina relationer, din hälsa och din framgång. Det är enklare än du tror. Säg tack, skriv ett tack-kort till en klient eller kollega eller ta 5 minuter av din dag och fundera över vad du är tacksam för.

Du visar medkänsla för dig själv

Att visa medkänsla för sig själv är varken ett tecken på svaghet eller bristande ambition. Forskare menar nämligen att det kan göra dig mer framgångsrik. Till Business Insider säger en forskningschef från Stanford att en bra strategi är att behandla dig själv som du skulle behandla en vän som misslyckats.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Ericssons aktie rusar på positiv rapport: ”Strategin biter”
  2. Tesla-aktien tappar – efter Elon Musks ‘pedofil’-tweet
  3. Efter ’pedofil’-tweeten: Nu ber Elon Musk om ursäkt för kommentar om grottdykare
  4. Gardell gör miljardklipp efter Ericssons starka rapport
  5. AR-bolagets aktie rusar på börsen när Spiltan gör intåg
  1. ’Genvägen’ till att bli mångmiljonär – franchisetagare för 7-Eleven, Pressbyrån och Burger King
  2. ”Vi står inför en revolution – gigekonomin är här för att stanna”
  3. Storvinnaren på Avanzas ras: ”Kan rasa ytterligare 70 procent”
  4. På bara 3 år har Kylie Jenner byggt en förmögenhet på 900 miljoner dollar – snart är 20-åringen världens yngsta ’self-made’ dollarmiljardär
  5. Nu väntar nya rekordböter från EU för Googles Android-system

För dig som prenumerant