Möt mannen som hjälper IKEA, NASA och Hollywood att visa det vi inte kan se

I videointervjun med Veckans Affärers Innovationstvodden hör ni Anders Ynnerman berätta direkt från Visualiseringscenter C i Norrköping.

Anders Ynnerman är initiativtagare och en av de drivande krafterna bakom Visualiseringscenter C. Han har varit engagerad i uppbyggnaden av rymdprogramvaran OpenSpace som lett till ett nära samarbete med NASA samt centrets medieteknikutbildning, vars effekter tagit sig ända till Hollywood.

”På Visualiseringscenter C i Norrköping kan vi göra saker som ingen annan kan”, säger Anders Ynnerman,  Sveriges första professor i visualisering.

Anders Ynnermans främsta drivkrafter är att nyttiggöra forskning via visualisering av högsta vetenskapliga klass samt att utnyttja människans förmåga att se saker i bilder för att tolka och sprida vetenskap.

”Alla företag är idag i stort behov av att förklara och förstå sin verksamhet genom nya sätt att använda visualisering.”

IKEAS kundkataloger är bara ett exempel där Anders Ynnermans visualiseringsteknik används. I dag står storföretagen i Sverige på kö för att få utnyttja Visualiseringscenters teknik.

Men Anders Ynnerman är inte bara mån om svenskt näringsliv utan lika mån om Sveriges unga framtid, barn och ungdomar.

”Med visuella metaforer kan vi kommunicera över kultur- och generationsgränser och inom alla ämnen. När vi får skolbarn fascinerade av vetenskap känns det särskilt bra”, menar han.

I videointervjun med Veckans Affärers Innovationstvodden hör ni Anders Ynnerman berätta direkt från Visualiseringscenter C i Norrköping, där han avslöjar en av sina framtidsdrömmar, att i samarbete med Kolmårdens djurpark kunna rädda världens utrotningshotade noshörningar med hjälp av världsledande visualiseringsteknik. 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.