Bitcoin dyker efter uppgifter om potentiell nedläggning av kryptobörser

Oro kring kryptobörser gör att bitcoin tappar.

Bitcoin tappade 9 procent under torsdagsmorgonen på uppgifter om att Sydkorea överväger en potentiell nedläggning av vissa kryptovalutabörser, rapporterar Bloomberg News.

Sydkorea är en av världens främsta handelsplatser för kryptovalutor. Totalt står landet för en femtedel av den globala handeln.

Detta, i kombination med den rejäla prisuppgången för flera av valutorna i år, har fått landets regering att uttrycka en oro för vilken påverkan det kan ha på unga sydkoreaner.

Enligt ett uttalande från myndigheten för regeringens samordningspolitik kommer Sydkorea kräva riktiga namn i samband med kryptovalutatransaktioner framöver. Man avser även att införa ett förbud på bankers erbjudanden av konton för kryptovalutabörser.

Bitcoin har tappat nästan 30 procent från rekordnivån som uppnåddes under förra veckan. I skrivande stund handlas bitcoin till strax över 14 000 dollar, enligt Coindesk.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.