Fotograf: Gunnar Lundmark/TT

”Nu är det dags att köpa utbombade H&M-aktien”

Historiska kursraset för H&M gör plötsligt aktien högintressant.

H&M:s nedgång på börsen har gjort att direktavkastningen överstigit 5 procent och därmed indikeras att det är ett bra tillfälle att köpa aktien. Det skriver Dagens industri.

Affärstidningen blickar bakåt i historien för att motivera ett köp av H&M-aktien baserat på direktavkastningen.

Det som kan konstateras är att direktavkastningen två gånger sedan 2000-talet krupit över 5 procent och därefter resulterat i ett kursrally för aktien.

Första gången var under finanskrisen 2008 när direktavkastningen steg till över 5 procent på en fallande H&M-aktie. Men för den som tog tillfället i akt då kunde ett och ett halvt år senare se hur aktien hade nästan dubblats till 246 kronor.

Samma visa var det under tidiga hösten 2011 när direktavkastningen återigen klättrade över 5 procent. Då resulterade ett köp i ett aktierally som ledde till H&M:s senaste kursrekord.

Nedgången under 2017 har gjort att H&M-aktien nu erbjuder en direktavkastning på 5,7 procent, den högsta bland OMXS30-bolagen. H&M har aldrig sänkt sin utdelning och tros inte heller göra det nästa år.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.