Fotograf: Jonas Ekströmer/TT

Miljonregn över årets julvärdar – så mycket tjänar Erik och Lotta

Radarparet Lotta Lundgren och Erik Haag som utsetts till årets julvärdar i SVT har båda framgångsrika karriärer som företagare.

De slog igenom med tittarsuccén Historieätarna, som nyligen fått en spinoff i utvandrarserien Bye Bye Sverige.

Lundgren hade en lång karriär bakom sig som copywriter på bland andra reklambyråerna Forsman & Bodenfors och Garbergs när hon bytte bana till att bli programledare och kokboksförfattare. Fortfarande har hon kvar en fot i branschen genom att vara ansiktet utåt i Coops reklamfilmer.

Hennes partner Erik Haag har under året programlett SBAB:s pr-jippo med uppdraget att fylla Globen för en humorshow om boendeekonomi.

Samtidigt rullar pengarna in i deras, att döma av förhållandet, gemensamma ekonomi. Haags förvärvsinkomst landade på 814 000 kr under 2016. Hans eget bolag hade under 2015/2016 en omsättning på 1,9 miljoner kr, med en fin vinst på 430 000 kr under samma period. Detta skriver Expressen.

Lundgrens egna bolag En nypa salt snurrade 1,4 miljoner kr förra året, med ett resultat på 430 000 kr, enligt Expressen. Hennes förvärvsinkomst uppgick till 561 400 kr under året, skriver tidningen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.