Här är Bitcoin-fonden som avkastat över 25 000 procent

En av världens första Bitcoin-fonder har tjänat en rejäl hacka.

 

Det finns fonder som genererar bra avkastning till sina ägare, och sen finns det Pantera Capitals Bitcoin-fond.

Under 2013 tog Dan Morehead beslutet om att sätta upp en fond som uteslutande skulle fokusera på kryptovalutor.

"Den första svåra saken var att faktiskt besluta om att lansera en kryptovalutafond när alla andra ansåg att det var galet", berättar Morehead, grundare av Pantera Capital, för The New York Times.

Det var på tisdagen som hedgefonden i ett brev till sina investerare kommunicerade att de sedan starten lyckats generera en häpnadsväckande avkastning på 25,004 procent.

För att sätta det i perspektiv så avkastade föregående års bäst presterande hedgefond 148 procent, enligt New York Times som hänvisar till hedgefond trackern Prequin.

Panteras Bitcoin-fond har sedan starten haft en årlig genomsnittslig avkastning på 250 procent. Pantera själva uppskattar förmögeneten de skapat åt sina investerare till 2,1 miljarder dollar.

Den största delen av avkastningen har genererats under året tack vare den raketartade värdeökningen på Bitcoin, som i måndags nådde 19,000 dollar.

Vad fonden egentligen gjort är att köpa och hålla kryptovalutor, något som även individuella inversterare kunnat replikera.

Morehead poängterar för New York Times att deras vinnande koncept bygger på att investerare själva inte behöver handla på de hacker-utsatta plattformarna, samt att de sammantaget tar en lägre avgift på förvaltningen än de avgifter som uppkommer vid handeln med kryptovalutor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST