Svenska bolaget gick just till börsen – rusar 30% direkt

Börsnykomlingen rusar direkt.

Radarsensorbolaget Acconeer stiger rejält i hög omsättning i dagens premiärhandel på First North. Aktien är i skrivande stund den femte mest omsatta på den svenska aktiemarknaden idag.

Acconeer genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades kraftigt. Bolaget fick in 150 miljoner kronor före emissionskostnader och 4 100 aktieägare. Dessutom tillfördes bolaget ytterligare 30 miljoner kronor via en överteckningsemission riktad till institutionella investerare.

Bolaget har flera profiler kopplade till Fingerprint Cards i sin ägarkrets. Pengarna som Acconeer tog in är planerade att användas för att kommersialisera den strömsnåla radarsensor som företaget utvecklat.

Klockan 15.55 handlades aktien till 32,9 kronor, en uppgång med över 30 procent jämfört med teckningskursen på 25 kronor per aktie.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant