Fotograf: Leovegas press

Svenskarnas bolag sprängde just miljardvallen – och de har gjort en otrolig resa

Svenskarnas bolag blev just en unicorn.

Spotify, Skype, Avito, King och Klarna är bara några exempel på svenska unicorn-bolag (bolag värderade till minst 1 miljard dollar).

Nu sållar sig även det svenska mobilspelsbolaget Leo Vegas till skaran, enligt investmentfirman GP Bullhound.

LeoVegas investerar i företag som erbjuder spel via mobiler och datorer samt företag som ”utvecklar relaterad teknik”.

På blott lite drygt 5 år har LeoVegas blivit ett av de ledande e-gamingbolagen i Europa.

”Vi startade LeoVegas med en övertygelse om att mobilen snabbt skulle förändra underhållningsvärlden och vårt mål var att LeoVegas skulle leda denna förändring”, säger grundarna Gustaf Hagman och Robin Ramm-Ericsson i en kommentar.

Företaget introducerades på Nasdaq First North Premier i mars förra året och har nu passerat milstolpen en värdering på 1 miljard dollar, enligt GP Bullhound som har varit med sedan 2012. Det vill säga bara ett år efter att LeoVegas såg dagens ljus.

Per Roman, managing partner på GP Bullhound, menar att en framgångssaga långt utöver det vanliga beror på ”två fantastiska grundare med en laserfokuserad vision på mobilt.

”Som tidig investerare i verksamheten och som rådgivare är vi mycket stolta över att få ha varit med på den resa som gjort grundarna till den ledande aktören i den europeiska spelindustrin.”

Per Roman menar dock att resan bara har börjat genom LeoVegas vision ”leading the way into the mobile future”, där man ska satsa på tekniska lösningar i framkant som exempelvis AI och maskininlärning.

Grundarna påpekar att det inte räcker med en bra analys för att skapa ett unicorn-bolag, utan vill lyfta fram medarbetare, partners och investerare som just GP Bullhound som tidigt vågade tro på visionen om mobile first.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST