Nu reas bostäderna ut - BOSTADSMARKNADEN

Nu reas bostäderna ut

Fler och fler lägenheter prissänks.

Antalet prissänkningar på bostadsrätter på Hemnet var i november fortsatt flera hundra procent högre än för ett år sedan.

För bostadsrätter handlar det om en uppgång om 258 procent från november 2016 och specifikt för Stockholm om 476 procents ökning. Jämfört med i oktober är det färre prissänkningar, vilket är i linje med säsongsmönstret.

"Det är tydligt att antalet prissänkningar har ökat efter sommaren och det är en verklighet som bostadsmäklare också beskriver. Köpare och säljare har svårare att hitta en gemensam prisnivå. Köparna ställer om förväntningarna direkt, medan säljarna håller kvar vid vad grannen fick tidigare. Så har det sett ut tidigare när det varit tröga perioder, men sedan hittar man en ny nivå och det tuffar på igen", säger Staffan Tell, pressansvarig vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

Han tillägger att frågetecknet just nu på bostadsmarknaden är det större utbudet, där främst utbudet av bostadsrätter är mycket högre än tidigare.

"Vi kan förvänta oss att det kommer ut många nybyggda bostäder på marknaden även under nästa år. Antalet påbörjade bostäder är i dag tre gånger så högt som för fem år sedan", säger Staffan Tell.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Nära 100 Ikea-anställda väljer att sluta
  2. Zlatans sportmärke går i graven – förluster på hundratals miljoner
  3. EXKLUSIVT: Ta en titt in i Spotifys nya kontor – som bjuder på allt från karaoke och arkadspel till flotta terrasser och en takbar
  4. Zlatan vägrade match och gick på Ed Sheerankonsert istället
  5. Svenska algbolaget tecknar miljonavtal i Sydkorea – aktien glädjerusar
  1. Nu är det officiellt: Elon Musk får hjälp av Goldman Sachs i utköp av Tesla
  2. Svenska vinnarfonden som du skulle ägt i år – rusar till Europatoppen
  3. EXKLUSIVT: Ta en titt in i Spotifys nya kontor – som bjuder på allt från karaoke och arkadspel till flotta terrasser och en takbar
  4. Svenska algbolaget tecknar miljonavtal i Sydkorea – aktien glädjerusar
  5. Zlatans sportmärke går i graven – förluster på hundratals miljoner

För dig som prenumerant

VA Superkarriär: