Svenska Linkedin-chefen: Det här är det största misstaget du gör på Linkedin

Yrkesnärverket Linkedin har hundratals miljoner användare. Så här får du din profil att sticka ut i mängden.

Linkedins Nordenchef Lisa Gunnarsson vet hur man skriver ett förstklassigt CV.

"När jag var 15 år var min pappa mellan jobb. Han fick leta efter jobbannonser i tidningar och var tvungen att ringa upp. Företagen hade kontroll och alla andra fick anpassa sig därefter", säger Lisa Gunnarsson till Business Insider Nordic.

Digitaliseringen har inte bara förändrat hur vi jobbar utan även hur vi blir rekryterade. Över 530 miljoner användare världen över bygger idag upp sitt yrkesnätverk på Linkedin.

Oavsett vilka kompetenser du har är det viktigt att försäkra sig om att rekryterare kan hitta dig i myllret av alla miljoner användare.

Här är Lisa Gunnarssons tips för att få din profil att sticka ut:

Krångla inte till titeln i onödan
"Om du till exempel har varit projektledare borde du bara skriva det. Vi har sett att användare som har lagt till mer information (som de projekt de tilldelades) i titeln är svårare för rekryterare att hitta. Håll titeln så enkel som möjligt och lägg hellere till mer information i beskrivningen."

Ha en profilbild
"Statistiskt ger profiler med en profilbild upp till 21 gånger fler profilbesök och upp till 9 gånger mer kontaktförfrågningar än profiler utan profilbild. En bra bild kan vara helt annorlunda om du är sjuksköterska eller ingenjör. Ha helst ett foto av ditt ansikte, titta på kameran. "

Skriv en sammanfattning
"Skriv 3-5 meningar om vem du är. Tänk igenom vad du vill bli ihågkommen för. Hur vill du att ditt professionella "jag" ska se ut? Se till att du har med information om dina tidigare jobb och titlar."

Bygg upp ditt nätverk
"Om du vill att andra ska hitta dig det är det en bra idé att se över ditt nätverk. Bygg det nätverk du vill ha och var proaktiv snarare än reaktiv. Ta kontakt med personer som arbetar på företag du är nyfiken på eller rekryterare de jobbar med."

Var interaktiv och kreativ
"Var inte rädd för att lägga till en video i ditt CV. Allt som känns interaktivt och är roligt att titta på är bra. Kanske ett Youtube-klipp som visar din avhandling eller filmar en av dina referenser."


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant