Storbankerna dissar H&M

Mörka tider för aktien.

Inte sedan 2001 har aktiemarknaden varit lika negativt inställd till H&M-aktien. I dag har mer än hälften, 53 procent, av de 34 analytiker som följer H&M rekommendationen "sälj".

Senast igår sänkte investmentbanken Goldman Sachs från "neutral" till "sälj" med en riktkurs på 177 kronor. Och idag sänkte HSBC, en av de största bank- och finansinstituten i världen, sin riktkurs från 180 till 175 kronor.

I dag står H&M-aktien i 196 kronor. Men HSBC är inte de allra mest pessimistiska. Riktkurserna för H&M just nu sträcker sig från Morgan Stanleys 150 kronor till Nordeas 300 kronor. Av de 34 analytiker som följer H&M är det i dag bara 7 som säger "köp".

Hittills i år har H&M-aktien fallit 19 procent. Sedan toppen i början av 2015 har aktien tappat omkring 45 procent. Följ aktien i realtid på VAfinans. 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant