Miljarder till svenska pensionssparare

Flera miljarder sätts in på pensionsspararnas konton.

Den totala pensionsinsättningen för i år kommer att uppgå till ungefär 490 miljarder kronor.

Av den summan är cirka 52 procent eller 255 miljarder kronor kopplade till inkomstpensionen. Insättningen för premiepensionen kommer att ligga på 39,5 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande från Pensionsmyndigheten.

Med start den 11 december sätts det in 39,5 miljarder kronor på spararnas premiepensionskonton. Det motsvarar ett snitt på 7 039 kronor per sparare som placeras i de fonder som spararen själv valt. För den som inte valt går pengarna in i statens förval AP7 Såfa.

Resterande 191 miljarder kronor är relaterade till tjänstepensionen som arbetsgivarna står för.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant