Fotograf: TechCrunch/Flickr

Bröderna som blivit miljardärer på Bitcoin: ”Vi har aldrig sålt”

De investerade i Bictoin för 4 år sedan - nu har placeringen gjort dem till dollarmiljardärer.

Bröderna Winklevoss är de första att bli miljardärer på sin investering i kryptovalutan bitcoin, skriver bland annat City AM.

Placeringen på elva miljoner dollar gjordes i bitcoin för fyra år sedan. Sedan dess har värdeökningen uppgått till nästan 10 000 procent och därmed tillräckligt för att ge dem en avkastning på en miljard dollar.

”Vi har aldrig sålt en bitcoin, vi är inne för det långa loppet” sade Cameron Winklevoss tlll CNN Money för två år sedan.

Pengarna som Winklevoss-bröderna investerade är en del av de 65 miljoner dollar som tilldelades i förlikningen med Mark Zuckerberg 2008. Bröderna hade anklagat Mark Zuckerberg för att ha stulit deras idé för Facebook.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.