Hon är PR-snillet som ska fylla hela Globen

I denna veckas avsnitt av Ulfs lunchpodd träffar vi Elcim Yilmaz som driver eget företag inom PR och kommunikation.

Livet är fullt av små framgångar och misslyckanden. Men vad händer om du satsar allt på ett enda kort? Det har Elcim Yilmaz gjort genom att hyra Globen för ett dygn. Nu ska hon bara skapa ett innehåll som lockar en publik på 12 000 personer.

Elcim Yilmaz driver eget företag inom PR och kommunikation. Företaget har hon döpt till "Superturken" och hon är också agent för en rad kända personer, bland annat skådespelaren och manusförfattaren Mia Skäringer och medieprofilen Cissi Wallin som nyligen anklagat Aftonbladet-skribenten Fredrik Virtanen för sexuella övergrepp.

En dag hörde hon en av de personer hon representerar sjunga och det borde världen få höra, tyckte Elcim Yilmaz. Då väcktes tanken om utmana sig själv och hyra Globen ett dygn och fylla den med innehåll. Den röda tråden är David Bowie.

"På kvällen kommer den svenska artisteliten att tolka David Bowie, på dagen anordnar vi en 'power-lunch' bara för kvinnor och vi har också kända föreläsare under rubriken 'Bowie talks'. En brist jag har är jag kan inte tänka litet!", säger Elcim Yilmaz.

Och hur det ska gå har hon ingen aning om, "Hela Sverige tolkar Bowie" äger rum den 20 februari och Globen ska då fyllas med 12 000 personer i publiken.

"Jag är en fyrtioårig ensamstående mamma och har inga miljoner på banken. Men jag har ett bra nätverk och jag vet att jag har en fantastisk idé!"

Globen gick igång på idén och visade sig vara beredda att teama upp och satsa på Elcim Yilmaz idé.

"Livet är hela tiden fullt av små framgångar och små misslyckanden, det händer varje dag. Men vad händer om du i princip sätter alltihopa på spel och riskerar ett hejdundrande misslyckande?

"Går inte det här bra blir det rätt mycket makaroner och nudlar för oss resten av livet."

Lyssna till hela intervjun med Elcim "Superturken" Yilmaz i det nya avsnittet av "Ulf lunchpodd".


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST