Här är Sveriges dyraste adress

Här är Sveriges dyraste adresser.

Sveriges dyraste adress finns inte på Östermalm, utan i Bromma.

Med ett snittpris på drygt 16 miljoner kronor är Thaliavägen i Bromma dyrast i Sverige. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik som Fastighetsbyrån har sammanställt. Siffrorna baseras på försäljningar mellan november 2015 och oktober 2017.

Fem av de tio dyraste adresserna i Sverige ligger någonstans i Bromma. Däremot är kvadratmeterpriset högst i centrala Stockholm – Floragatan är värst med ett snittpris på 122 896 kronor per kvadratmeter.Strandvägen mitt i centrala Stockholm tar andraplatsen med ett snittpris på över 14,9 miljoner kronor. 17 av de 20 dyraste adresserna finns på Östermalm.

"Vi har sett en avmattning i stora delar av landet den senaste tiden och även något sjunkande priser på vissa orter. Dock brukar efterfrågan på de absolut mest attraktiva adresserna på olika orter vara relativt konstant. Bostäder blir sällan till salu på dessa adresser och när de väl kommer ut på marknaden finns det en köpstark grupp som väntar", säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, till Dagens Industri.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA