Finansmannen: Bitcoin-rusningen är värre än dotcom-bubblan

Dotcom-bubblan är ingenting jämfört med Bitcoin, säger norske finansmannen.

Den extremt snabba uppvärderingen av kryptovalutan bitcoin får uppgången för IT-aktier omkring millennieskiftet att blekna.

Det konstaterar finansmannen Peter Warren, enligt den norska sajten Hegnar. Medan den teknikorienterade Nasdaqbörsen steg med 80 procent under loppet av hela året 1999, har bitcoin stigit 87 procent bara under de 18 senaste dagarna.

Följ kursen här.

"Inte sedan internetaktierna steg paraboliskt kring millennieskiftet har finansaktörer haft motsvarande brådska med att kasta sig på ett tåg i full fart. Tåget denna gång heter bitcoin, men består också av anda kryptovalutor", skriver Peter Warren på sin blogg.

Enligt Warren är det i dag många faktorer som till förväxling liknar dotcom-perioden. Skillnaden ligger i att uppgången för bitcoin är både väsentligt större och snabbare.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.