Amazon köpte just upp svenska startupen – som gick i konkurs

Svenska startupen gick i konkurs - nu köper Amazon upp resterna.

Amazons molntjänst AWS har köpt 3D-mjukvaran från svenska Goo Technologies konkursbo, rapporterar Di Digital.

Prislappen för mjukvaran ska ha varit på 1,7 miljoner kronor. Affärens tillkännagivande kommer inte långt efter att Amazon lanserat den nya molntjänst Sumerian för skapande av appar i virtual och augmented reality samt 3D.

”Sumerian ser nästan exakt likadan ut som vår huvudprodukt Goo Create, som alltså är en kreativ plattform för att skapa 3D-spel och annonser på webben”, säger Goos förre vd Ola de Freitas till Di Digital.

Han kunde också avslöja att Goo var i förhandlingar med M&A-avdelningar på Google, Microsoft och Adobe innan konkursen blev ett faktum i mars. Amazons köp motsvarar bara en spottstyver sett till fjolårets värdering av Goo på 110 miljoner kronor, enligt Bolagsverket.

Goos konkursförvaltare har bekräftat affären men inte velat avslöja köparens namn, som enligt Di Digital alltså är Amazon.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST