Fotograf: Marcio Jose Sanchez

Musk: Jag grundade inte Bitcoin

Nu avslöjar Elon Musk sanningen bakom ryktena. 

Elon Musk är inte Satoshi Nakamoto, den hemliga pseudonym som brukar anges som den som grundade kryptovalutan bitcoin år 2008.

Det avslöjar Tesla-vd:n i en tweet som svar på en bloggpost som spridits som en löpeld, där Elon Musk anges som den sannolika personen bakom pseudonymen. Han uppger också att han har glömt var han själv förvarar sina bitcoin, skriver Bloomberg News.

"Inte sant. En vän skickade mig delar av en BTC för några år sedan, men jag vet inte var den är", skriver Elon Musk på Twitter.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.