Fotograf: The Light Phone/Facebook

Den här nya mobilen har varken appar, kamera eller sms – och den har redan nått kultstatus

Här är nya mobilen som helt går mot strömmen.

Vi blir alltmer smartphone-beroende. Men nu är motreaktionen här.

Nu har det lanserats en ny, minimalistisk telefon för dig som inte behöver allt det där en smartphone gör, utan endast vill vara nåbar.

Kultmobilen The Light Phone, som den heter, är stor som ett kreditkort och så avskalad som det bara går. Du kan ta emot och ringa samtal, lagra upp till nio nummer och, ja.. det är allt. Du kan inte sms:a, mejla eller lägga upp din lunch på Instagram.

Telefonen har ett olåst SIM-kort och fungerar på ett 2G GSM-nätverk (användarna får betala 5 dollar per månad för tjänsten). Enligt företaget som byggt telefonen ska batteriet hålla i tre dagar i standby-läge och kör en avskalad version av Android.

The Light Phone förväntas bli tillgänglig i maj för 150 dollar, dock bara i USA än så länge.


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.