Fotograf: Volvo Cars Press

”Volvos nya kan bli Sveriges mest sålda bil”

Den nya modellen spås en ljus framtid. 

Volvos nya tillskott XC40 som visades upp i Italien redan i september kan bli riktigt populär i Sverige, menar SvDs Jonas Fröberg.

Det har dels att göra med att den klassiska Volvo-kombin har vuxit i storlek till stora V90 som i och med det tappat kunder på vägen. Fler och fler föredrar även suvar framför rena kombibilar.

Foto: Volvo Cars Press

"För Volvo kan den bli en storsäljare, faktiskt Sveriges mest sålda bil: Små suvar är ett starkt växande segment", säger Jonas Fröberg.

För den som vill lägga vantarna på ett exemplar kan det bli en dyr historia. Än så länge finns den endast utrustad med pampiga lyxmotorer som trissar upp prislappen till mellan 398 900 kronor och 416 900 kronor. En billigare version av XC40 väntas komma ut på marknaden senare i vår.

Foto: Volvo Cars Press

Volvo verkar däremot inte intresserade av att haka på elbilstrenden riktigt än, när det kommer till XC40.

"Märkligt nog vill Volvos pr-folk inte ens berätta när den kommer som laddhybrid. Det är dåligt. Många kunder vill välja miljövänligt och står villrådiga efter dieselskandalerna. Räkna med i slutet av 2018 och att en ren elbil kommer i slutet av 2019", säger Jonas Fröberg.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.