ANNONS

Vad gör du om din kollega drabbas av plötsligt hjärtstopp?

Med rätt kunskap kan du vara skillnaden mellan liv och död.

Varje timme dör en svensk av plötsligt hjärtstopp. Av de 10 000 personer som drabbas under ett år överlever bara 550. 

Vid ett hjärtstopp upphör all cirkulation i kroppen och organen drabbas av syrebrist. Hjärnan är det organ som är allra känsligast för syrebristen, och för varje minut som går minskar chansen till överlevnad med 10 procent.

Viktigt att agera direkt

Det viktigaste vid plötsligt hjärtstopp är därför att agera snabbt. Chansen att en drabbad överlever ökar om omgivning är utbildade i hjärt-lungräddning – och allra helst har tillgång till en modern hjärtstartare, som idag är enkla och kan användas av alla.

Vill du att du och dina kollegor ska vara redo den dagen en olycka sker?

Ger ditt företag en julklapp till Hjärt-Lungfonden kan du och dina kollegor få gå en kurs i hjärt-lungräddning – eller få en hjärtstoppare till arbetsplatsen. Samtidigt bidrar företaget till livsviktig forskning – och får synas på Hjärt-Lungfondens hemsida.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant