Fotograf: Avanza Press

Ekonomen: Sälj Fingerprint idag

"...Det är ingen sprillans ny Formel 1-bil, utan en ganska bucklig bil som man måste reparera".

”Det är inte överraskande att de behöver en livboj. Affärsidén som var så fantastisk 2015 visar sig att inte funka i dag”.

Så kommenterar Avanzas sparekonom Claes Hemberg morgonens uppgifter om att kinesiska Beijing Watertek Information Technology förbereder ett bud på Fingerprint Cards.

”Bolaget har kört i diket och nu är det någon som är beredd att plocka upp det. Men det är ingen sprillans ny Formel 1-bil, utan en ganska bucklig bil som man måste reparera”, säger Hemberg till SvD Näringsliv.

Enligt Di som talat med en källa ska Watertek ha uppvaktat styrelsen i Fingerprint Cards.

Budryktet har fått Fingerprint-aktien har rusat i den inledande handeln. Följ aktien live här.

Och nu är det läge att sälja enligt Hemberg, även om aktiekursen på drygt 20 kronor är långt ifrån glansdagarna 2015 med ett pris på 130 kronor per aktie.

”Sälj hälften i dag, så har du i alla fall agerat… Det här är kanske det bästa budet som aktien någonsin kommer att få”, säger Hemberg och tillägger att aktien snart faller tillbaka igen om budet inte blir av.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.