Fotograf: Tesla Press

Analytiker: Teslas pengar är slut om 9 månader

Tesla bränner 68 000 kronor i minuten.

Morgan Stanley upprepar rekommendationen jämvikt för Tesla och riktkursen 379 dollar.

Investmentbanken uppger i sin senaste analys att man ser ett volatilt 2018 för Tesla. Själva inledningen på året tror man blir positivt när flaskhalsar inom produktionen lindras och förbättrar kassaflödet för Tesla. Det förväntas ge en skjuts uppåt för aktien.Men under andra stadiet tror man att fokus skiftar över från produktionen till hur hållbara Teslas konkurrensfördelar är. Detta förväntas sätta aktien under press.

Och Tesla bränner enormt mycket pengar. Under det senaste året har bolaget bränt 1 miljard dollar per kvartal, motsvarande 8 000 dollar i minuten (cirka 68 000 kronor).

Om de fortsätter i samma takt kommer pengarna ta slut redan i augusti 2018, enligt Bloombergs analytiker.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.