Fotograf: Anders Wiklund/TT

Aktieräven Leif GW: Här är min strategi

"Jag har en del kul grejer på gång".

I samband med att han gick in Bio-Works Technologies passade Leif GW Persson att prata om sin aktie-strategi.

En anledning till att han riktar in sig på läkemedelssektorn är råden från Peter Sjöstrand, tidigare vice vd på Astra.

”Jag har tillgång till väldigt bra expertis. Peter Sjöstrand har suttit ordförande i både ditten och datten och har fått ut produkter på marknaden. Det är en av mina äldsta kompisar”, säger Leif GW till DI.

Och han skräms inte av riskerna med att investera i forskningsbolag.

”Om man är inne i den här typen av bolag så kan man faktiskt ha råd med att två av tre skiter sig. För det tredje kommer det ändå att ge ett gigantiskt överskott på samtliga affärer. Gör man det dessutom noggrant så kommer inte två av tre att skita sig. Så resonerar jag”.

GW:s strategi är att ta hem investeringen – ” vilket är en ganska lätt åtgärd när kurserna skenar iväg 100 till 200 procent” – och sedan ligga kvar med resten, för att inte missa aktiekursens slutresa.

Och han har nya investeringar på gång.

”Det blir förmodligen under andra kvartalet 2018. Den investeringen är ännu större än den här. Det är ett oprövat läkemedelsbolag, med alla de vanliga riskerna, men jag kan inte säga vilket. Jag har en del kul grejer på gång”.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST