Fotograf: Volvo Cars Press

Volvo fick just en gigantisk order – som öppnar upp en helt ny marknad

"Detta öppnar upp ett helt nytt segment för oss".

Biltillverkaren Volvo Cars har tecknat ett stort kontrakt med Uber rörande om att leverera 24 000 bilar som är kompatibla med självkörande teknologier.

Leveranserna kommer att ske under 2019-2021.

”Detta öppnar upp ett helt nytt segment för oss. Vi är öppna för att leverera till fler taxiföretag", säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson till DI.

Fordonen baseras på Volvo Cars egenutvecklade plattform Scalable Product Architecture (SPA), skriver den Göteborgsbaserade fordonstillverkaren i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen är inte exklusiv.

”Ny teknologi ruckar på och stör fordonsbranschen, och Volvo Cars väljer att vara en aktiv del i den störningen”, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson i en kommentar och fortsätter.

"Vår målsättning är att vara den mest eftertraktade billeverantören för självkörande samåkningstjänster över hela världen. Dagens överenskommelse med Uber är ett tydligt exempel på en ny strategisk inriktning för oss".

Volvo Cars och Uber har haft ett strategiskt partnerskap sedan i augusti i fjol. Tester av självkörande fordon har också skett i Pittsburgh.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant