Fotograf: Volvo Cars Press

Nu är Volvo igång med helt nya elbilen – då släpps den

Då släpps Tesla-dödaren.

Volvo Cars har inlett konstruktionen av den fabrik i Kina som ska tillverka företagets första elbil, Polestar 1. Det framgår av ett pressmeddelande.

Byggnationen av Polestar Production Centre i Chengdu förväntas ta cirka nio månader. Vid färdigställande i mitten av 2018 ska montering av produktionsverktyg och förproduktionstestning ha hunnit inledas.

Fordonet kommer att börja rulla av produktionslinan i mitten av 2019, uppger Volvo Cars i ett pressmeddelande.

”Efter den framgångsrika lanseringen av Polestar-varumärket i oktober är konstruktionen av nya Polestar Production Centre nästa steg i att omvandla våra planer till verklighet”, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

Polestar Production Centre kommer också att inkludera ett kundupplevelsecentrum som är bemannat av produktexperter, samt en testbana som finns inom området för att möjliggöra potentiella kunder att utvärdera bilen till det extrema.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium