Fotograf: Tesla Press

Tesla har plötsligt släppt en helt ny sportbil – och den kan förändra allt

"Den kommer få bensinbilar att se ut som ångmaskiner".

Tesla visade under fredagsmorgonen visat upp sin nya ellastbil Semi. Presentationen leddes av Elon Musk. Beskedet att transportföretaget J.B. Hunt Transport Services Inc. har förbeställt har fått Tesla-aktien att lyfta i förhandeln, skriver MarketWatch.

Följ Teslas aktie här.

Men i samband med presentationen av Semi överraskade Elon Musk också med att visa upp en helt ny upplaga av sportbilen Tesla Roadster. 

Efter presentationen började det ryka ur lastutrymmet på lastbilen och ut rullade en sprillans ny Tesla Roadster. Bakom ratten satt Teslas designchef Franz von Holzhausen, som visade upp den femte versionen av den elektriska sportbilen.Det kommer bli den snabbaste produktionsbasen någonsin, enligt Tesla.

Den nya Roadstern uppges kunna nå en hastighet på 100 kilometer i timmen på under två sekunder. Den maximala hastighet som fordonet kan nå är på 400 kilometer i timmen. Räckvidden uppges vara på cirka 1 000 kilometer.Men det blir inte billigt.

Prislappen för nya Roadster börjar på 200 000 US dollar (motsvarande drygt 1,6 miljoner kronor), och bara reservationsavgiften är på 50 000 dollar.Musk säger att modellen kommer ”slå ned bensinbilar” och få dem att se ut som ”ångmaskiner”.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium