Fotograf: Anders Wiklund/TT

Här är Leif GW:s nya jätteinvestering - ”Det här tror jag stenhårt på"

Aktieräven Leif GW Persson slår till igen.

Nu har Leif GW återigen tecknat sig i en nynotering med koppling läkemedelsindustrin – precis som allergitestbolaget Senzagen där han gick in tidigare under hösten, och som inledde med kursrusning.

Bolaget heter Bio-Works Technologies.

”Bolaget ligger inom medicinsk teknologi, men det handlar om hur man på ett bättre och mer praktiskt sätt ska kunna framställa medicin. Det gör att den här beslutsprocessen blir betydligt kortare, och det är en gigantisk marknad. Det här tror jag stenhårt på”, säger Leif GW till DI.

Aktiens första handelsdag är satt till 14 december. Ankarinvesterarna har tecknat sig för motsvarande 70 miljoner kronor – men Leif GW Persson vill inte uppge hur många av de miljonerna är hans.

”Det är lite känsligt, men jag skulle bli förvånad om det är någon privatperson som har gått in med lika mycket. Men det är inte så att de har hängt på mitt dörrlås och försökt sälja aktier till mig”.

Han passar också på att berätta om sin investeringsstrategi.

”Jag tar hem min investering, vilket är en ganska lätt åtgärd när kurserna skenar iväg 100 till 200 procent, sedan ligger jag kvar med resten. Jag vill inte missa aktiekursens slutresa, och har jag chansen att åtnjuta den ’gratis’ så tar jag den naturligtvis”.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST